PDA

View Full Version : [Agility] AshamanGnomeAgility (Advanced)



Ashaman88
08-09-2014, 04:03 PM
http://puu.sh/aC8ut/bd51030d34.png
Come hang out with my gnomes

Please read ALL directions before starting and/or posting

Credits:

Donations to continue all script development: vladko78 (http://villavu.com/forum/member.php?u=79304), Ibotskillz, Sin, Hazzah, dangerousgoods and a few others..


Features:

Does the advanced gnome agility course
Automatic stage of course detection
Up to 60K xp/hr (more reasonable is 55K)
Random mouse movements, random pixels
Onscreen debug
Progress reports
Antiban
Has several different efficieny modes
Shuts down if something goes wrong


Instructions:

Setup your RS graphics settings and simba/srl updates as discussed here (http://villavu.com/forum/showthread.php?t=107040&p=1274805#post1274805)
XP popups disabled
It's best to stay away from wearing brown/tan colors
ZOOM ALL THE WAY OUT & classic camera mode. It's also a good idea to move the camera rotation sensitivity all the way down
Make sure you have a high enough agility level silly
Fill out the PlayerForm (see below for details):

http://puu.sh/aLjLC/2a3840559b.png

Select the playerfile you want to use from this drop down. If you haven't setup a player yet, do so at SRL-PlayerManager
Input the playername "NickName" in the file "playerfile" you want to use, hit add
If using breaks, how long to run until you take a break?
If using breaks, how long to break for?
Which world do you want to login to? 0 is Random
Take breaks?
Switch worlds after you break?
Will logout if it sees a mod is near for a few minutes
Debug mode will help with finding bugs, but may slow down the script very slightly
Efficiency - Maximum almost always moves the camera/moves the mouse into prective positions for next obstacle, and will primarily left click obstacles. It goes down from there, but maximum is suggested.




Known Bugs/Plans:

Since it's first release, I may need more colors. Running it in debug mode helps as well as sending me the pic it saves to your script folder when it stops.


Proggys:

http://puu.sh/aCURE/387362e0d2.png


Version History:


-v1.0 Initial Release
-v1.1 Color updates, logic updates, now works with DX mode
-v1.2 Logic improvements


Donations:
I only put this up at the request of users, please note that ALL Donations go to script development.
https://www.paypalobjects.com/en_US/i/btn/btn_donateCC_LG.gif (https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_donations&business=UDALKH9BQ5B94&lc=US&item_name=AshamanScripts&currency_code=USD&bn=PP%2dDonationsBF%3abtn_donateCC_LG%2egif%3aNonH osted)

Also posting progress reports is always nice

Ashaman88
08-09-2014, 04:04 PM
I think that is everything, but I may have missed some stuff. Reserved regardless!

KeepBotting
08-09-2014, 04:09 PM
woo gz on the release

also first hu3h3u3h3h3u3h3huuh

The Mayor
08-09-2014, 08:07 PM
Nice thread layout ;)

lendaz
08-09-2014, 08:21 PM
Gratz on release ashaman!!

nutta124
08-10-2014, 12:27 AM
congratz on the release

also can you make it so it'll do basic course as well? for the low levelers aka me. thanks~

tulpiuka
08-10-2014, 08:52 AM
Yeah low level agility course would be great. I see this is targetted towards mains :)

barbosaa
08-10-2014, 06:35 PM
gz on release man, when i get 85 agility, i will use this :D

RlagkRud
08-11-2014, 01:14 AM
Can I ask why it needs to be in OpenGL vs directx?

Wetish
08-11-2014, 01:26 AM
Can I ask why it needs to be in OpenGL vs directx?

The colors are different in each mode. With different colors, the script wouldn't be able to detect obstacles.

RlagkRud
08-11-2014, 01:35 AM
The colors are different in each mode. With different colors, the script wouldn't be able to detect obstacles.

Oh i see. Is it then because Asham scripted this while in openGL?

Wetish
08-11-2014, 01:39 AM
Oh i see. Is it then because Asham scripted this while in openGL?

Correct. :D

Ashaman88
08-11-2014, 01:45 AM
The colors are different in each mode. With different colors, the script wouldn't be able to detect obstacles.

Well well actually like 99% of the colors are identical in either mode. The issue I was having had to do with SPS. In DX the black parts of the MM are 0 which causes SPS detection to screw up royally. In OGL the MM is pretty much never 0 so I don't have to deal with that. My positioning system mostly relies on SPS so having it in OGL mode was the quickest and laziest way for me to deal with it. The object finding would work the same for both modes, it's all in the positioning.
Brandon; and I spent too many hours trying to figure out why my stupid SPS maps weren't working in DX mode haha

Brotein
08-14-2014, 03:30 PM
I think I saw you making this script, when I was making mine ;)

Ashaman88
08-14-2014, 03:42 PM
I think I saw you making this script, when I was making mine ;)

Quest cape???

rewopelet
08-17-2014, 06:15 PM
Can you please help add support for agility potion?
this is what i have but idk where to call it
procedure Agilitycheck;
Begin
If tabStats.getSkillLevel(Skill_Agility) < 85 Then
Begin
typesend('1',false); //agility potion in slot 1 of action bar
End;
End;

if this is right where do i add it?

Barr
08-30-2014, 11:57 PM
Thought I should just pay some respect to you and your script. Working perfectly except for one thing. It would get a bit slow once climbing the branches and stuff like that, I figured it had something to do with how you recognized when you had finished the obstacle, i placed the exp bar thing in the chatbox like some of your other scripts and all of a sudden this got me to level 91 agility.

Thanks man :)

hihow1488
09-01-2014, 07:42 PM
hi first this script is working whitout any fails for me. Thumbs up:)

Is there any way you could make the script make a bit faster? Like it wait for 3 seconds after every obstacle to go ahaid:/

Thx for this nice script:)

Trollcrank
09-03-2014, 08:45 PM
Sometimes after the signpost course it stops, idk if it is because of failing it or not though.

Edit: it is because of failing it. Setting the script to medium efficiency instead of max seemed to fix it.

Edit 2: Medium speed proggie.

|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
| AshamanGnomeAgility v1.0 |
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
| Running For: 43 Minutes and 3 Seconds |
| Laps: 44 Laps/H: 61 |
| Exp Earned: 30,380 Exp/Hour: 42,341 |
|_________________________________________________ __________|

Longer one.

|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
| AshamanGnomeAgility v1.0 |
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
| Running For: 2 Hours, 30 Minutes and 7 Seconds |
| Laps: 150 Laps/H: 60 |
| Exp Earned: 109,192 Exp/Hour: 43,640 |
|_________________________________________________ __________|
|_________________________________________________ __________|

Even longer!
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
| AshamanGnomeAgility v1.0 |
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
| Running For: 5 Hours, 58 Minutes and 40 Seconds |
| Laps: 354 Laps/H: 59 |
| Exp Earned: 267,962 Exp/Hour: 44,825 |
|_________________________________________________ __________|
|_________________________________________________ __________|

icode
09-05-2014, 02:18 AM
Make an option to only do basic course please? :)

Barr
09-07-2014, 09:44 AM
hi first this script is working whitout any fails for me. Thumbs up:)

Is there any way you could make the script make a bit faster? Like it wait for 3 seconds after every obstacle to go ahaid:/

Thx for this nice script:)

Yeah, don't run it if you haven't put the exp total counter or some exp counter in the chatbox top right hand corner. This script uses everything other than reflection/injection to its advantage.

The 3 seconds in between obstacles is because it doesn't know whether or not it has finished climbing/running (i assume) as a normal bot would probably just check the animation (ie isAnimating or something)


EDIT:
Made you a picture.
23977

Note
09-20-2014, 01:02 PM
hi first this script is working whitout any fails for me. Thumbs up:)

Is there any way you could make the script make a bit faster? Like it wait for 3 seconds after every obstacle to go ahaid:/

Thx for this nice script:)

It's probably best if you not change the waiting time because i think the 3 second wait time is to compensate for lag and less bot like activity so it just keeps you safer from not getting your account banned.

Although by the looks of others progress reports it seems 40-45k is the flowing rate of exp seems rather slow in my opinion .. the Penguin agility trick i think that yields more exp per hour well at least in my opinion .. should check it out?

https://villavu.com/forum/showthread.php?t=107845

Nicodemus
09-20-2014, 08:38 PM
| AshamanGnomeAgility v1.0 |
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
| Running For: 1 Hours, 29 Minutes and 6 Seconds |
| Laps: 100 Laps/H: 67 |
| Exp Earned: 72,485 Exp/Hour: 48,804 |
|_________________________________________________ __________|
|_________________________________________________ __________|

works great

The Mayor
09-20-2014, 10:09 PM
I'd love to see basic course too. My account has 1 agility :(

BachOne
09-21-2014, 09:12 PM
Thank you for this script Ashaman.
It has run great for the most part.
I did have an issue with the 'Down Pipe'.
I ended up changing the obstacleColor and it has been running well.
It will hang on Branch 1 or Branch 2 now and then and changing color doesn't seem to help, so I just restart the script and all is well again.

Trollcrank
09-26-2014, 12:26 AM
Exception in Script: Duplicate declaration "getXP" at line 60, column 35
I updated simba and got that error after trying to run it.

Zaros
10-02-2014, 02:14 PM
It often fails after the signpost for me too if on maximum efficiency--but it works decently on moderate. It seems to find other TPAs in the background/ground level OR within the TPA for the bar it doesn't exactly find the bar (it will be off by several pixels), and then after not clicking the "swing-to bar" it can no longer find my position. It also sometimes fails directly after the log balance, and can't find the net then no longer can find my position. Any way I can fix this Ashaman?

TylerT
10-02-2014, 02:24 PM
Awesome release! Lets see if anyone can break the 1 month proggy record!

Ashaman88
10-09-2014, 07:33 PM
Post pics when it stalls out please guys :). Also I'm going to change a few things to speed it up for people with real slow SPS calcs. Also some colors may have changed since I released this :)

Zef Style
10-18-2014, 12:28 AM
Very good script, but a few small things:

1) after going down the pipe, it needs to be almost perfectly north or it will not call your walkToStart...I assume this has to do with SPS

2) if you fail the sign post, it does not detect it, causing it to think your ready to swing before you actually are

3) it seems to move the camera, while trying to click the bar swing causing it to mis-click

nero_dante
10-22-2014, 12:30 PM
wrong page sorry

jimbojambo
11-07-2014, 06:48 PM
Very good script, but a few small things:

1) after going down the pipe, it needs to be almost perfectly north or it will not call your walkToStart...I assume this has to do with SPS



I had this problem almost every lap. It was better when i lowered the keyboard rotate sensitivity, but still stalled out a lot. I fixed it by adding a

Minimap.clickCompass;
mouse(100, 100, 5, 5, mouse_move);
MainScreen.SetAngle(MS_ANGLE_HIGH);
wait(randomRange(500, 1200));

I put this at the end of the progressReport procedure because when it would fail it would just loop through progressReport until it stalled out. Since my fix it's been running 7 hours without a hitch.

jimbojambo
11-08-2014, 12:27 AM
Think my fix is too unnatural/might throw up some flags? I'm doing this on my 10 year old main so I'd really rather not get banned.

Ashaman88
11-13-2014, 08:48 PM
-v1.1 Color updates, logic updates, now works with DX mode
-v1.2 Logic improvements

Main thing is it's now better to use DX mode. Make sure your sps is updated. I may have messed something up , butyeah try it out. Remember try it in debug mode if you are having problems and let me know what it's saying

taylar
11-19-2014, 04:10 AM
This script upon starting claims that there is a newer version but i have the latest downloaded from here. It refuses to start claiming that i locally have 1.2 but i know for a fact im running 1.3 Please help

It starts and says blah blah newest version downloaded to desktop but its the same version i am already running.

Ashaman88
11-19-2014, 04:15 AM
This script upon starting claims that there is a newer version but i have the latest downloaded from here. It refuses to start claiming that i locally have 1.2 but i know for a fact im running 1.3 Please help

It starts and says blah blah newest version downloaded to desktop but its the same version i am already running.

Oops try one more time, redownload it all

taylar
11-19-2014, 04:37 AM
ugh sorry ash i cant even use the advanced gnome course i thought this one did both courses </3 thanks anyways and keep up the great work.

serajin
11-20-2014, 11:52 PM
Hey Ashaman, I get this error a lot:
-- ERROR: TRSChatbox.getXP(): Failed to find text to read

And the bot just kind of hangs out for a while. Then eventually gets over it, and tries to keep going. Any ideas?

Ashaman88
11-24-2014, 04:22 PM
Hey Ashaman, I get this error a lot:
-- ERROR: TRSChatbox.getXP(): Failed to find text to read

And the bot just kind of hangs out for a while. Then eventually gets over it, and tries to keep going. Any ideas?

Move your xp bar to the top right of chatbox

J_R
11-29-2014, 02:08 PM
For me, the script does the course fine most of the time but it consistently gets stuck at the end of the course almost every lap. Will try to add in the fix a few posts back and try it again when I get another gnome challenge :P

klae17
12-04-2014, 10:17 PM
It hangs up when the talent scout talks to you. No idea why.

3zx
12-09-2014, 09:35 PM
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
| AshamanGnomeAgility v1.3 |
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
| Running For: 1 Hours, 5 Minutes and 57 Seconds |
| Laps: 72 Laps/H: 66 |
| Exp Earned: 51,475 Exp/Hour: 46,830 |
|_________________________________________________ __________|
|_________________________________________________ __________|

it seems to bug at the end of the advanced gnome course, but that could be because of lagg (spams laps done because of wrong camera angle)

EDIT:


|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
| AshamanGnomeAgility v1.3 |
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
| Running For: 2 Hours, 26 Minutes and 30 Seconds |
| Laps: 451 Laps/H: 185 |
| Exp Earned: 146,472 Exp/Hour: 59,983 |
|_________________________________________________ __________|
|_________________________________________________ __________|

WYD
01-11-2015, 05:02 PM
Quest cape???

Bug


http://i.gyazo.com/a0b7d784523dfe0382ac75360ebc3a8d.gif

http://i.gyazo.com/a0b7d784523dfe0382ac75360ebc3a8d.gif

Ashaman88
01-11-2015, 05:51 PM
Bug


http://i.gyazo.com/a0b7d784523dfe0382ac75360ebc3a8d.gif

http://i.gyazo.com/a0b7d784523dfe0382ac75360ebc3a8d.gif

How is that a bug? You don't have a high enough level?

WYD
01-11-2015, 06:10 PM
How is that a bug? You don't have a high enough level?

It is not doing the Gnome_Stronghold_Agility_Course

Turpinator
01-11-2015, 07:39 PM
It is not doing the Gnome_Stronghold_Agility_Course

http://i.imgur.com/Do2CBKG.png

http://i.imgur.com/5Swe3Jk.png


http://i.imgur.com/g5fxMiM.png

The Mayor
01-11-2015, 09:02 PM
How is that a bug? You don't have a high enough level?

But Asha pls :tongue:

What
01-12-2015, 01:46 PM
worked awesome for the time I tested it out, but it seemed to get stuck on the netting after the log.. it would seem as if the camera would get tweaked and then it would see the other nettings across from the correct one and then walk over there and get stuck. But other than that every once in a while, it worked like a charm! it did seem as if it hit more hiccups on a higher efficiency setting.

xSorrels
01-24-2015, 03:08 AM
So, after testing this script, it ran flawlessly until the last obstacle.

'TO_START' seems to be the issue.

When it breaks, it continues to print proggies over and over with +1 laps every time.

(Proggy GIF)
http://gyazo.com/34ca4109ac7ded199fbdc8d212382063

(Fail Point)
http://gyazo.com/abf4c15dea4936b7f39a3b360cd3bacf

Skyotic
01-24-2015, 10:26 AM
i was having the same issue as kdrake

Vanish
02-19-2015, 05:24 AM
Have you made a basic one yet or nope?

ashley1
04-18-2015, 01:18 AM
Please try and fix this script. Majority of the time it's fine but sometimes on the last obstacle when it goes down the pipe the camera doesn't turn and even when it turns it isn't in the exact spot it needs to be to run back to the log. Any advice on my part or is there something wrong with the script

darkfire23
04-23-2015, 03:00 AM
hey ashley,
other people have had this problem too. A solution was posted earlier in discussion but ill add it again.

Add this code to the end of the progressReport section and it should fix your issues.

Minimap.clickCompass;
mouse(100, 100, 5, 5, mouse_move);
MainScreen.SetAngle(MS_ANGLE_HIGH);
wait(randomRange(500, 1200));

ashley1
05-01-2015, 12:21 AM
since my last post the script has worked great every since i added the above code into the script. now all of a sudden, maybe cause of the update, idk, but when character runs along the wall sometimes that camera doesnt completely turn then the script will eventually shut off. and now all of a sudden, at the end after going down the pipe the camera goes in a weird spot and shuts down. i have added the code and it used to work great but i think something is wrong with the script.